MiniMasters

Derde seizoen MiniMasters 2023:
 
        
Tijd: * entree: 9.30 – au revoir: 12.30
Eigen bijdrage € 15 of € 120 v 10x = 12€/ maand Hiermee steun je Boilerhouse enorm!
Kom :     Aanmelden en info :                   odiliavanmanen@windowslive.com

* LET OP! de locatie!  
ÓF in
Het Vreedehuis; Riouwstraat 1 2585 GP
ÓF in
KLEIN Productiehuis: Duinstraat 14 2584 AZ

 
In de prachtige Tuin-Serre- openen we de Boilerhouse minimaster ochtend met een welkom rondom een mooie koffie- & theetafel met zalig vloeibare en eetbare verrassingen geïnspireerd op het thema van die ochtend! Creator en inspirator – tot deze nieuwe culinaire vormen – is de bijzondere kunstenares en leidinggevende van Vreedehuis Café de Serre Diana de Vroet. Ook in KLEIN Productiehuis is het op de zaterdagochtenden bijzonder goed toeven in authentieke atelierruimtes in een unieke entourage.


Edith Lammerts van Bueren is 9 september onze gast bij Minimasters.

Van harte welkom bij het 3e seizoen   Boilerhouse Minimasters 2023 waar het thema – Tijd en Ruimte – het kompas van de gasten zal zijn gesprekken  over  grootse  vragen   binnen  de  eigentijdse  werkelijkheid.
 

Tijd :      Zaterdagochtend 09.30 – 12.30h  | Eigen bijdrage €15
              of €120 v10x = 12€/maand Hiermee steun je Boilerhouse enorm!
Waar:    Elisabeth Vreedehuis Riouwstraat 1 2585 GP Den Haag
              Entree beneden in ‘de Serre’  vanaf 9h – Voortzetting ‘de Serre’ 1e                      etage
Waar:    KLEIN Productiehuis  | Duinstraat 14 2584 AZ – Den Haag
              Ontvangst 1e etage in ‘de Keuken’  vanaf 09h –                                                    Voortzetting in  ‘het Atelier’
Kom :     Aanmelden en info :  odiliavanmanen@windowslive.com
 
In de prachtige Tuin-Serre- openen we de Boilerhouse minimaster ochtend met een welkom rondom een mooie koffie- & theetafel met zalig vloeibare en eetbare verrassingen geïnspireerd op het thema van die ochtend! Creator en inspirator – tot deze nieuwe culinaire vormen – is de bijzondere kunstenares en leidinggevende van Vreedehuis Café de Serre Diana de Vroet. Ook in KLEIN Productiehuis is het op de zaterdagochtenden bijzonder goed toeven in authentieke atelierruimtes in een unieke entourage.
                                                                                                    
Edith Lammerts van Bueren  Za. 09 september ’23 |  09.30 – 12.30h  | Elisabeth Vreedehuis
Persephone en de Michaelstijd
Edith spreekt – vanuit haar rijke ervaring als landbouwonderzoeker en hoogleraar: “Velen vragen zich af of de aarde niet beter af is zonder de mens? Maar als dat niet zo is, wat vraagt dat van ons voor de aarde en de mens? Ik neem jullie mee op mijn reis om de betekenis van Persephone, als godin van de planten en de levenslaag van de aarde, voor mij en de biologisch-dynamische landbouw te doorgronden. Welke rol spelen daarin de BD-preparaten en de natuurwezens?

Sara Vrugt komt op zaterdag 3 Juni vertellen over haar ondernemerschap en de maatschappelijke route die zij ging
tot realisatie van de meest indrukwekkende kunstwerken – haar dromen! Een boeiend en leerzaam toeven over haar weg in Tijd en Ruimte!
https://nieuw.vrugt.com.

Kom je ? Laat dat dan alsjeblieft weten en mail even naar odiliavanmanen@windowslive.com
waar: KLEIN Productiehuis
adres: Duinstraat 14 – 2584 AZ
Tijd: entree 9.30 – au revoir: 12.30

 
Bettina Grube                                               Za. 10 Juni ’23 | Elisabeth Vreedehuis
Euritmiste uit Hamburg
Zal zowel over haar kunstzinnig werk als podium-euritmiste en docente vertellen, als over speciale sleutelmomenten. Zij interesseert zich voor de vraag hoe ruimte in ‘woord-euritmie’ (gedichten/ sprookjes/proza) ontstaat en beleefd kan worden, en hoe een aanvoelen van het tijd-element door de ‘toon-euritmie’ (muziek) ervaarbaar wordt. Er is alle ruimte voor uitwisseling. Tijd en Ruimte zijn leidraad.
Euritmie is een bewegingskunst die aan het begin van de twintigste eeuw is ontstaan en op drie gebieden in praktijk wordt gebracht: pedagogie, therapie en kunst.

 
Edith van Bueren                                   Za. 09 september ’23 | Elisabeth Vreedehuis
Persephone en de Michaelstijd
Edith spreekt – vanuit haar rijke ervaring als landbouwonderzoeker en hoogleraar: “Velen vragen zich af of de aarde niet beter af is zonder de mens? Maar als dat niet zo is, wat vraagt dat van ons voor de aarde en de mens? Ik neem jullie mee op mijn reis om de betekenis van Persephone, als godin van de planten en de levenslaag van de aarde, voor mij en de biologisch-dynamische landbouw te doorgronden. Welke rol spelen daarin de BD-preparaten en de natuurwezens?”
 
 
Remco Osório              onder voorbehoud Za. 30 September ’23 | KLEIN Productiehuis
vertelt over STROOM
Centrum voor beeldende kunst en architectuur en culturele broedplaatsen binnen Den Haag, en beoogd partner / ondersteuner voor ‘KLEIN Productiehuis’ als mogelijke broedplaats. Remco is beleidsadviseur Stroom Den Haag – atelier & broedplaatsenbeleid bij deze prachtplek!                                  www.stroom.nl
 
 
 
Elisabeth Appenroth                                 Za. 7 oktober ’23 | Elisabeth Vreedehuis
Een euritmiste getuigt
over haar individuele tableau betreffende de euritmie geschiedenis en over euritmie binnen haar leven.
Vanaf 1972 werkte en woonde Elisabeth 8 jaar in Rotterdam en was 17 jaar verbonden aan het Nederlands Euritmie Ensemble. Vanaf 1981 was zij docent aan de Euritmie Academie Den Haag. Vanaf 1994 tot 1998 docent aan de opleiding voor Euritmische kunst in Moskou en gastdocent aan verschillende opleidingen o.a. München, Londen, Botten, en een jaar in Praag. Twee jaren gewerkt als heileuritmiste aan de Husseman kliniek in Duitsland.Samen met Marina Akkerman is het Sjostakovitsj Euritmie Ensemble opgericht; maart 2020 in Wenen was de laatste voorstelling.Elisabeth verzorgt nog vele kleinschalige voorstellingen.
Euritmie is een bewegingskunst die aan het begin van de twintigste eeuw is ontstaan en op drie gebieden in praktijk wordt gebracht: pedagogie, therapie en kunst.

 
 
 
Badriah Suzanna Hamelink                               Za. 18 nov. ’23 | KLEIN Productiehuis
vertelt over Beeldhouwkunst in Tijd en Ruimte
Badriah is al sinds haar vroege jeugd gefascineerd door de daad van het creëren en ontpopt zich als beeldhouwer in 2006. Zij werd bekend om haar minimale maar monumentale gebaren in steen. Geïntrigeerd door vorm, stud eerde ze aan de Rietveld Academie in Nederland, in Pietrasanta Italië, in België, waar ze vervolgens een beurs ontving om te studeren aan de Academie voor Schone Kunsten van Athene in Griekenland. Ze voltooide haar studie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in België en studeerde daar cum laude af. Verwekt door Nederlandse dichter en schrijver Jacques Hamelink en met de oprichter van het eerste Arabische studiecentrum in Nederland voor een grootmoeder, groeide Badriah op in een overwegend intellectuele omgeving. Toch vond ze haar eigen weg die leidde van het rationele naar het intuïtieve. Van griezelig fragiel tot gedurfd en ruw, haar werken maken altijd gebruik van de kracht van suggestie. In 2017 richtte Badriah Atelier BSH op, waarmee ze de productie van haar kunstwerken in steen en metaal voortzette. Haar werken zijn getoond in galeries en musea in New York, Luxemburg, Stockholm, Milaan, Praag, Hawaï en Amsterdam. Het werk van Badriah is te vinden in tal van privécollecties over de hele wereld.    www.badriah-hamelink.com
 
 
Aus Greidanus sr.                                           Za. 16 dec. ’23 | KLEIN Productiehuis
Wat is stilte
Wat doet het met ons. In de natuur, in de muziek, op het toneel.
Wat levert stilte op. Waarom beangstigt het of bevrijdt het. Of zoals Hamlet zijn slotmonoloog eindigt. The rest is silence…
 
Aus Greidanus sr. studeerde af aan de Toneelschool in Amsterdam en debuteerde in 1971 bij Toneelgroep De Appel. Hier was hij van 1975 tot 2014 vast verbonden als acteur, regisseur en sinds 1999 als artistiek leider. Aus speelde in speelfilms en tv-series. Aus zal bij deze gelegenheid – voorafgaand aan de stilte – ‘De Mens’ in al zijn glorie en gebrekkigheid slechts in vogelvlucht kunnen duiden. De mens die zich met vallen en opstaan probeert staande te houden en daar maar zo moeizaam in slaagt. In hoeverre zijn we zelf Satyrs, Narren, Clowns en worden we bezocht en beoordeelt door Goden incognito – bespieders – zoals drie toneelschrijvers in hun stukken gebruikten. Ovidius, Strindberg en Brecht en ook Jesaja.Hoe beoordelen de Goden de mens?